July 2015

24 posts

Resepi Jus Detox Untuk Kurus
Jus Detoks Untuk Kurus dan Sihat Salam ceria untuk semua! Kali ini saya kongsikan jus detoks yang mudah dibuat dan paling best, banyak khasiatnya. Jus ini sangat bagus dalam membantu meningkatkan kadar kesihatan yang baik disamping boleh melindungi kulit secara dalaman {awesome}. Lepas baca, boleh start juicing! Bahan-bahan: 1 biji buah avokado 1 biji epal …
Tips Kekal Cantik dan Nutrisi Penting Untuk Ibu Hamil
Hello, Mommies! Pernahkah mommies rasa malas nak berhias ketika hamil? Biarlah rambut tidak kemas, pakai baju besar-besar, selipar jepun ja pergi jalan-jalan. Hahaha. I’ve been there. Bila penyakit malas melanda, ala-kadar ja mahu berhias. Mommies, jangan malas-malas ar. Biarpun hamil, kita harus tetap menjaga kesihatan dan kesegaran diri agar penampilan tidak terabai. Bila penampilan terjaga, …
7 items penyusuan susu wajib dimiliki
Susu ibu adalah makanan terbaik buat si manja kerana mengandungi pelbagai khasiat.Penyusuan susu ibu secara eksklusif amat digalakkan tanpa mencampurkan bahan lain seperti air kosong atau susu formula. Untuk menjayakan penyusuan susu ibu sehingga anak berusia sekurang-kurangnya 2 tahun, beberapa kelengkapan asas dan peralatan sokongan diperlukan. Boleh beli mengikut bajet ibu ya kerana banyak pilihan …
13 perkara tentang penyusuan susu secara ekslusif
Hello mommies! Penyusuan susu ibu secara eksklusif ini bermaksud bayi  hanya diberi susu ibu dalam masa 6 bulan pertama selepas kelahirannya. Dalam tempoh tersebut tiada makanan atau minuman lain diberikan pada bayi dan makanan pelengkap hanya dimulakan setelah bayi  berumur 6 bulan dan ke atas. Penyusuan ini juga perlu diteruskan sehingga bayi berumur 2 tahun. …
cara merawat ruam lampin pada baby
Hmm,kulit punggung bayi kelihatan merah, berbintik dan menggelupas? Oh, tidak! Ini merupakan salah satu masalah yang kerap berlaku dengan bayi baru lahir, ruam lampin. Kasihan si baby rasa tidak selesa dan selalu menangis terutamanya apabila terkena air ketika mandi. Bahagian lampin si baby mudah dijangkiti ruam dan kudis punggung walaupun lampinnya kerap ditukar. Ini kerana …
8 Komplikasi Berbahaya Semasa Hamil Yang Mesti Ibu Tahu
Tahap kesihatan ibu ketika hamil mempengaruhi perkembangan fetus yang dikandungi. Sepanjang 40 minggu kehamilan, tubuh ibu akan mengalami pelbagai perubahan. Komplikasi ketika hamil tentunya merunsingkan bakal ibu, bayi yang dikandungi dan risiko yang harus dihadapi selepas kelahirannya kelak. #1 Kencing kotor UTI atau dikenali sebagai penyakit kencing kotor adalah jangkitan kuman yang melibatkan pundi kencing, …
Resepi Aiskrim Pisang
Cuti sekolah ini adalah masa terbaik to spend our quality time dengan anak-anak dan family. Mesti riuh rumah kan. Jom ajak anak-anak buat resipi aiskrim pisang, confirm berebut makan bila dah siap. Hehe. Cara buat aiskrim pisang ini sangat mudah dan bahan-bahan pun senang nak cari. Saiz hidangan: 4 orang Tempoh penyediaan: 15 minit + …
pregnant-with-flower1 (1)
Salam ceria semua! Mood cuti sudah? Untuk mereka yang ingin balik kampung, semoga perjalanan diberkati dan hati-hati ya! Kesan regangan / stretch mark merupakan salah satu perubahan fizikal wanita mengandung. Mungkin ibu hamil merasa risau dengan perubahan diri selepas bersalin nanti. Kalau boleh tak nak kesan regangan ini sebab nampak tidak cantik. It’s okay, kita …
Tip dan Posisi Sendawakan Bayi Selepas Menyusu
Hello mommies! Pernah risau baby tidak sendawa selepas menyusu?Kadang-kadang sukar untuk sendawakan si baby kan. Bayi yang menyusu botol perlu disendawakan selepas menyusu atau keluarkan angin dari tubuhnya  kerana aliran susu yang laju daripada puting botol memaksa bayi untuk menelan angin di antara sela waktu menelan. Berbeza dengan bayi yang menyusu susu ibu, bayi mempunyai …
Acne-Treatment-01
Hello, Beautiful! Yes, it’s you. Apa khabar? Weekend ini mahu pergi mana? Jangan lupa pakai pelembap muka, jauhkan diri dari sinar UV yang bahaya. Ceh, nway semua wanita mahu muka bebas jerawat kan. Mari baca 7 tips Kulit Cantik Tanpa Jerawat. Have a nice day everyone!
PAGE TOP
error: Content is protected !!