Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Product

Cara Mengatasi Parut Jerawat Berlubang Dengan Skincare Natural dan Berkesan.

Salah satu masalah yang sering dihadapi bila berkaitan dengan penjagaan muka adalah masalah parut jerawat yang teruk sehingga meninggalkan kesan berlubang. Sebagai seorang wanita, kita inginkan kulit muka yang flawless, tanpa sebutir jerawat pun. Tapi, tangan ni rasa gatal nak picit jerawat bila bertenggek kat hidung or mana-mana bahagian muka.

Yes, masalah jerawat boleh mengganggu tahap keyakinan diri.

Mahu keluar rumah atau nak jumpa kawan pun rasa segan, malu berhadapan dengan orang lain. Bila ada masalah begini, macam-macam produk akan di cuba untuk menghilangkan parut jerawat berlubang tapi masih tidak berkesan. Yang sedih lagi bila produk yang dicuba tidak sesuai dengan kulit muka – teruk kesannya!

Stress? Sedih? Mestilah.

Punca Terjadinya Masalah Jerawat

Salah satu punca terjadinya jerawat adalah kerana masalah hormon yang tidak seimbang. Ini adalah perkara biasa jika jerawat tumbuh sebelum atau ketika datang haid. Jerawat jenis ini beransur pulih selepas haid habis atau apabila hormon kembali stabil. Pengambilan makanan yang tidak seimbang juga berpotensi menyebabkan jerawat lebih serius. Produk tenusu dan makanan seperti roti, keledek dan coklat mampu memburukkan masalah jerawat. Makanan berminyak? Offcos.

Pemilihan kosmetik yang tidak betul turut menyumbang kepada masalah ini. Kosmetik boleh menyebabkan liang pori tersumbat jika tidak dicuci bersih selepas penggunaan. Pori yang tersumbat akan mengundang jerawat. Stress yang berlebihan juga akan menyebabkan kulit berminyak dan berjerawat kerana ketika stress, tubuh akan merembaskan lebih banyak hormon adrenalin. Oh, help!

Cara Mengatasi Masalah Jerawat Berlubang

  1. Mencuci muka sekurang-kurangnya dua kali sehari dengan pencuci muka yang berkesan dan bebas bahan kimia berbahaya.
  2. Mengamalkan pemakanan yang sihat. Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Elak makanan berminyak, masin dan manis.
  3. Banyakkan minum air kosong. Sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Boleh tu, bangun tidur minum 500ml, sebelum breakfast 500ml, sebelum lunch 500ml, after lunch 500ml, sebelum dinner 500ml dan selepas dinner minum lagi 500ml. Cukup 3L. 
  4. Kurangkan tekanan atau stress. Ingat, stress boleh mengundang jerawat.
  5. Jangan kerap sentuh muka dan elak picit jerawat yang tumbuh. 
  6. Pilih kosmetik yang non-comedogenis (Tidak menyumbatkan pori-pori). 
Cara Mengatasi Parut Jerawat Berlubang Dengan Skincare Natural dan Berkesan
Cara Mengatasi Parut Jerawat Berlubang Dengan Skincare Natural dan Berkesan

Cadangan #TicerEva Untuk Mengatasi Masalah Kulit Jerawat Berlubang

Selain mengamalkan cara-cara mengatasi seperti diatas, Eva mencadangkan pengambilan vitamin dan Skincare Natural dan Berkesan daripada Shaklee.

Antara suplemen Shaklee yang boleh diamalkan untuk mempertingkatkan pemulihan luka, mengurangkan parut jerawat berlubang adalah:

  1. GLA Complex
  2. Energizing Soy Protein-ESP
  3. Sustained Release Vita-C Plus
  4. Vitamin E Complex
  5. Vivix
  6. Carotomax
  7. Alfalfa Complex
Kuasa Botanikal Dalam YOUTH Skincare
Kuasa Botanikal Dalam YOUTH Skincare

Shaklee YOUTH Skincare ini adalah naturally-based dan diuji secara klinikal. Kajian yang dijalankan membuktikan 100% para wanita mempunyai kulit yang kelihatan lebih muda, dengan penambahbaikan hanya dalam 7 hari, dan dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad yang lebih muda.

Terdapat 6 produk dalam YOUTH™ Skincare ini:
  1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER : 3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.
  2. PERFECTING SKIN TONER : Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.
  3. YOUTH ACTIVATING SERUM : Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.
  4. AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50 : Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.
  5. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT : Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.
  6. RADIANCE C + E : Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan. Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan. Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum. Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.
Info lanjut tentang bahan yang digunakan di dalam YOUTH ada di dalam entry 5 Bahan Botanikal Yang Powerful Dalam Shaklee Youth Skincare dan 3 Testimoni Youth Skincare Yang Menyakinkan Kerana Keberkesanannya.
Eva kongsikan juga beberapa testimonial berkenanan dengan YOUTH Skincare dalam mengatasi masalah parut jerawat berlubang.
Testimoni Cara Mengatasi Masalah Jerawat Berlubang
Baru 14 hari dengan YOUTH Skincare tetapi kesannya kulit semakin berseri, masalah kulit berkawah kerana jerawat semakin baik.
Testimoni Cara Mengatasi Masalah Jerawat Berlubang
Nampak beza kulit itu? Parut kerana jerawat semakin pudar!
Testimoni Cara Mengatasi Masalah Jerawat Berlubang
Selepas 44 hari konsisten dengan YOUTH Skincare, makan sekali dengan Vitamin C, CoQ-Trol dan Omega parut jerawat semakin cun! Yakin ba bila parut jerawat licin
Testimoni Cara Mengatasi Masalah Jerawat Berlubang
Whoa, kulit semakin licin selepas 14 hari amalkan YOUTH Skincare dan RADIANT 5 Set. See the different!

Highly recommended la YOUTH Skincare ini. Sesuai dengan tagline YOUTH IS HOPE.
Wajib anda tahu kenapa Shaklee Bisnes MLM
Rugi tau tidak mencuba YOUTH Skincare kerana anda boleh lihat keberkesannya seawal 14 hari. Sekarang masalah jerawat berlubang ada penyelesaiannya. Cepat-cepat hubungi Eva untuk mendapatkan YOUTH Skincare kerana setakat ini stok adalah limited. Jangan tunggu!

Bagaimana untuk dapatkan produk ini?

  1. Buat pembelian Starter Set atau Intensive Treatment and Repair Set secara online di E-Sell Shaklee, atau
  2. WhatsApp Eva melalui link ini http://tanyacikeva.wasap.my (0138187984)
Setiap pembelian produk Shaklee dari Eva akan disertakan dengan FREE CONSULTATION dan Cara Menggunakan YOUTH Skincare dengan berkesan

Always & Forever,
Eva Matt’s | 1105221
WhatsApp /Phone/Telegram : 013.818.7984
Pengedar Sah Shaklee

Mommy to Sora Estafania, Tito Bravo and Emico Bendervat. Part-time Parenting & Lifestyle Blogger. Shaklee Mentor - Founder of #VivaciousTeam, #TicerSlim and Lifelong learner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge