Category : Product

15 posts

Punca dan cara atasi rambut gugur
Hello, Mommies! Rambut gugur selepas bersalin? Oh, tidak! Eva pernah mengalami rambut gugur tahap teruk selepas bersalin anak pertama. Memang Eva rasa panik dan kurang yakin. Macam mana la mahu pergi kerja dengan rambut bahagian depan kurang rambut. Bila Eva sikat rambut, buat style skit aduhai rambut berguguran ke lantai macam hujan. Hampir 6 bulan rambut …
camerancollage2015_07_08_135654
Sembelit o sembelit! Trauma kalau sebut pasal sembelit ini. Eva pun trauma, anak pun takut sampai menangis. Hati ibu mana tidak kasihan bila nampak anak meraung sakit nak membuang air besar. Eva pun pujuk anak dan bagi mainan supaya dia perlahan-lahan “push poop” dia. Anak Eva yang berumur 3 tahun kadang-kadang pandai melarikan diri, mengelak daripada dipaksa. …
Happy-children-600x400
Cabaran sebagai pelajar memang memerlukan kekuatan mental dan fizikal. Teringat zaman sekolah dulu, banyak assignment perlu disiapkan so, makan pun xpress (maggi) dan tidur selalu tidak cukup. Paling tidak best, stress suka sangat datang. Bila dalam kelas, pernah juga tertidur.Nasib baik lecturer tidak marah.Hehe.. Salah satu cara untuk sentiasa fokus, cergas dan sihat adalah dengan pengambilan makanan …
camerancollage2015_07_03_175115
Saya bukan pelari tapi saya terpaksa berlari! Kenapa? Berat badan berlebihan. Hahaha ^_^ Selepas bersalin anak kedua, saya totally malas exercise. Pemakanan pun tidak dijaga, makan saja. On that lovely day, bila saya tengok picture saya dalam camera. OMG! Semua pun cakap saya ‘gemuk’. Soalan paling fames ditanya oleh anak-anak murid, “Cikgu pregnant lagi?’ Sedih …
resdung
Kisah Benar. My husband mempunyai masalah resdung. (Mr.B jangan marah ar, jadi experiment try Set Resdung) Every morning Mr.B ni akan balik2 bersin. Mula2 tu Eva nda kisah, maybe akan hilang juga saya rasa. Tapi, kasihan pula kalau everyday bgtu. Jadi, Eva pun cari2 apa supplement yang boleh mengatasi masalah resdung. Bila dah baca, terus sy order laju-laju tu Set Resdung. …
PAGE TOP
error: Content is protected !!