Category : Recipe

15 posts

Rasa geram bila nampak anak montel aka chubby. Of course, kita sebagai ibu bapa mahukan anak yang montel tapi tidaklah sampai terlebih berat badan kan. Macam-macam penyakit boleh datang jika anak mempunyai masalah berat badan berlebihan atau obesiti. Ia juga boleh menyebabkan kesukaran untuk bergerak dan mungkin tumbesaran terganggu kerana timbunan lemak yang berlebihan pada …
menu-untuk-anak-berumur-1-hingga-3-tahun-yang-kurang-berat-badan
Tentu ibu bapa risau bila berat badan anak kurang. Kanak-kanak suka memilih apa yang mereka mahu makan berbanding apa yang mereka perlu makan. Akibatnya, berat badan mereka mungkin akan berkurangkan disebabkan badan mereka tidak mendapat nutrisi-nutrisi penting untuk perkembangan fizikal dan minda. Ada anak-anak yang tidak mahu makan nasi tapi asyik mahu menyusu saja. Ada …
3-resepi-sup-krim-yang-mudah-dan-berkhasiat-untuk-anak
Hello Mami! Hujung minggu ini kita cuba resepi sup krim untuk anak kita. Sangat sesuai dimakan ketika sarapan, boleh celup biskut atau roti kosong. Pasti anak-anak suka dan teruja nak cuba sup krim yang mami sediakan. Tidak susah membuatnya, yang penting bahan-bahan cukup. 1. Resepi Sup Cendawan Masa penyediaan: 45 minit / Hidangan untuk 4 …
4 Resepi Mudah dan Sedap Untuk Ibu Berpantang Yang Boleh Suami Masakkan
Sepanjang tempoh berpantang ini, mami perlu jaga pemakanan dan pastikan menu sentiasa seimbang. Tapi boring juga kalau hari-hari makan bubur ayam, bubur ikan.Hmm, macam Eva dulu hari-hari menatap menu yang sama. So, mami boleh cuba masak atau minta husband masak menu diet untuk ibu berpantang ini. Tatap meleleh. Hehe. #1 Sup Daging  Hidangan: 4 orang …
5 Resepi Ala Barat Boleh Cuba Untuk Anak Picky Eater
Bila mami berhadapan dengan anak picky eater, mami pasti risau apa nak bagi anak makan. Masak sedap-sedap pun belum tentu si anak picky eater ini mahu cuba. Mami mesti nak tahu ada 7 Jenis Anak Picky Eater ini. Anak mami mana satu? Kali ini, Eva kongsikan beberapa resepi ala-ala barat yang boleh mami cuba masak …
Resepi Jus Buah
Resepi minuman jus buah-buahan ini sangat mudah dibuat dan siap dalam masa 15 minit sahaja. Tak percaya? Cubalah {Psst, sediakan bahan dengan lebih awal}. #1 Minuman Jus Anggur Sparkle Hidangan: 2 orang Tempoh penyediaan: 15 minit Bahan-bahan: 1 cawan anggur merah (dibuang biji) 1 cawan jus anggur 1 cawan ais krim soda Sedikit ais Cara Membuat: …
Resipi Lunch Box Untuk Anak
Bosan dengan nasi dan lauk-pauk untuk dimasukkan dalam lunch box anak anda? Mungkin mommies boleh tukar resipi harian dengan mencuba dua resipi menarik ini. #1 Resipi Roti Jagung Bahan-bahan: • 3 cawan jagung kisar (jagung kering) • 1 ½ cawan tepung serbaguna • ¼ cawan germa gandum • ¾ sudu kecil soda penaik • 2 …
Menu Makanan Comel Untuk Parti Harijadi Si Kecil
Selamat pagi dunia! Birthday si kecil bakal tiba lagi, mesti si comel happy and excited nak meraikan birthday. Mommies mungkin tengah mencari ideas apa menu yang sesuai dihidangkan sebagai sajian pada majlis harijadi. Mommies perlu hidangkan menu kreatif dengan hiasan-hiasan menarik agar mereka teruja untuk makan. Kanak-kanak biasanya makan dalam kadar yang sedikit. Oleh itu, …
Resepi Jus Detox Untuk Kurus
Jus Detoks Untuk Kurus dan Sihat Salam ceria untuk semua! Kali ini saya kongsikan jus detoks yang mudah dibuat dan paling best, banyak khasiatnya. Jus ini sangat bagus dalam membantu meningkatkan kadar kesihatan yang baik disamping boleh melindungi kulit secara dalaman {awesome}. Lepas baca, boleh start juicing! Bahan-bahan: 1 biji buah avokado 1 biji epal …
Resepi Aiskrim Pisang
Cuti sekolah ini adalah masa terbaik to spend our quality time dengan anak-anak dan family. Mesti riuh rumah kan. Jom ajak anak-anak buat resipi aiskrim pisang, confirm berebut makan bila dah siap. Hehe. Cara buat aiskrim pisang ini sangat mudah dan bahan-bahan pun senang nak cari. Saiz hidangan: 4 orang Tempoh penyediaan: 15 minit + …
PAGE TOP
error: Content is protected !!