Ubat-Turunkan-Kolesterol-Tinggi-Dalam-Badan
Product

Cara Cepat Turunkan Kolesterol Jahat Dalam Badan Dengan Suplemen Shaklee

Salah satu masalah kesihatan yang ditakuti oleh rakyat Malaysia masa kini adalah masalah kolesterol yang tinggi. Faktor gaya hidup, diet pemakanan yang tidak terkawal memudaratkan lagi masalah ini kerana ia boleh mendedahkan anda kepada risiko penyakit seperti jantung, strok dan sebagainya.

Kolesterol adalah sejenis lemak yang disebut sebagai lipid yang diperlukan oleh tubuh untuk bekerja dengan baik. Kolesterol terdapat dalam setiap sel manusia dan haiwan dan sebenarnya ia merupakan sebahagian daripada kimia penting untuk tubuh.

Terdapat jenis kolesterol ‘baik’ dan ‘buruk’.

Jenis-jenis kolesterol :

Terdapat 2 jenis lipoprotein membawa kolesterol dalam badan kita yang dipanggil LDL (Low Density Lipoprotein) dan HDL (High Denisty Lipoprotein).

LDL dikenali sebagai ‘kolesterol jahat’ kerana jika paras LDL tinggi, ia akan membawa kepada masalah pengumpulan kolesterol dalam arteri.

HDL pula digelar sebagai ‘kolesterol baik’ kerana ia membawa kolesterol dalam darah kepada hati, di mana hati akan menyingkirkan kolesterol dari arteri.

Sel yang sihat bergantung kepada HDL kerana HDL diperlukan oleh sel untuk bernafas, makan, berkumuh dan melakukan pelbagai fungsi metabolisme. Tetapi, LDL boleh merosakkan fungsi tersebut.

Apakah tahap normal kolesterol?

Tahap kolesterol normal adalah kurang 120-200mg/dl dengan HDL melebihi 40mg/dl kurang dari 130mg/dl

Seseorang individu berisiko kepada serangan jantung bila dia mempunyai kolesterol LDL yang lebih tinggi daripada kolesterol HDL.

Cara-Mudah-Turunkan-Kolesterol-Jahat-Paling-Cepat

Adakah anda mempunyai masalah kolesterol tinggi?

Sekiranya anda mengalami masalah kolesterol yang tinggi atau sedang mengikuti rawatan doktor, anda perlu merujuk doktor terlebih dahulu sebelum mengambil sebarang supplement. Ini kerana dikhuatiri pengambilan supplement mungkin memberi tindak balas kepada ubat yang anda ambil.

Jika anda ingin ikhtiar dengan menurunkan kadar kolesterol tanpa ubat, dengan cepat dengan supplement semulajadi Shaklee, anda diingatkan bahawa supplement ini bukanlah “ubat magik” – makan hari ini terus sihat. Ia perlu diamalkan secara konsisten disamping mengawal diet pemakanan, melakukan senaman yang sesuai dan memantau berat badan anda.

Bagaimana Set Kolesterol Shaklee Bertindak Cepat Membantu Menurunkan Paras Kolesterol Tinggi?

1. Phytocol-ST

Pengambilan supplemen yang kaya dengan fisoterol dapat berganding dengan kolesterol ‘baik’ untuk menyerap kolesterol ‘jahat’ yang tidak diperlukan.

Fisoterol berfungsi untuk menyerap kolesterol LDL yang berlebihan dalam tubuh. Lagi tinggi kandungan fisoterol dalam badan kita, lebih cepat paras kolesterol kita dapat diturunkan.

Phytocol-ST Shaklee adalah 100 peratus semulajadi dan dirumus khas dengan ramuan terpilih secara klinikak untuk menghindar penyerapan kolesterol dalam tubuh sekaligus mengawal paras kolesterol.

Cara-Turunkan-Kolestero- Dengan-Phytocol-St-Shaklee

2. Omega Guard

Omega Guard Shaklee yang kaya dengan Omega-3 berfungsi untuk:

  • Mempertingkat paras kolesterol ‘baik’ dalam pembuluh darah
  • Menyahkan kolesterol ‘jahat’ ke hati untuk disingkirkan
  • Menurunkan paras kolesterol ‘jahat’
  • Melakukan pembersihan salur darah dari plak yang terkumpul

Cara-Mudah-Turunkan-Kolesterol-Dengan-Minyak-Ikan-Shaklee

3. CoQ-Trol Plus

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

Tetapi, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.

Cara-Turunkan-Kolesterol-Dengan-CoQ-Trol-Plus-Shaklee
Cara-Turunkan-Kolesterol-Dengan-CoQ-Trol-Plus-Shaklee

4. Vivix Shaklee

Vivix Shaklee adalah pelengkap kepada jantung yang sihat. Ia berupaya melindungi jantung daripada pengoksidaan salur darah. Pengoksidaan pembuluh darah ini akan menyebabkan mendapan plak yang boleh menyempitkan saluran darah.

Vivix juga mempunyai antioksidan kuat bagi melindungi salur darah dari teroksida. Ia mengandungi 10 kali ganda resveratrol dan 15 folifenol yang berupaya membaiki sel-sel dalam badan.

Jadi, bertindaklah dengan cepat untuk turunkan kolesterol dalam darah agar anda boleh mengelak risiko penyakit seperti strok atau serangan jantung.

Cara-Mudah-Turunkan-Kolesterol-Tinggi-Dengan-Vivix-Shaklee

Ubat-Turunkan-Kolesterol-Tinggi-Dengan-Cepat

Bagaimana untuk dapatkan produk ini?

  1. Buat pembelian produk Phytocol-ST, Omega Guard, CoQ-Trol Plus dan Vivix Shaklee secara online di E-Sell Shaklee, atau
  2. WhatsApp Eva melalui link ini http://tanyacikeva.wasap.my (0138187984)
Disclaimer : Segala konsultasi cara makan produk dengan berkesan terhad dan eksklusif kepada customer Eva sahaja.
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Ikhtiar Untuk Hamil Dengan Suplemen

Semoga bermanfaat dan klik Share!

Always & Forever,
Eva Matt’s | 1105221
Your Trusted Shaklee Distributor

pengedar-shaklee-sabah-kota-belud-2018

Mommy to Sora Estafania, Tito Bravo and Emico Bendervat. Part-time Parenting & Lifestyle Blogger. Shaklee Mentor - Founder of #VivaciousTeam, #TicerSlim and Lifelong learner.