Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Product

Kebaikan dan Kelebihan ESP Shaklee Untuk Kesihatan Kita

ESP Soy Protein Isolate Powder
ESP – Soy Protein Isolate Powder
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
ESP – Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting.

ESP merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
ESP mempunyai kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.
 

MENGAPA MESTI PILIH ESP – SOY PROTEIN ISOLATE POWDER SEBAGAI SUPLEMEN HARIAN

 • Setiap hidangan ESP memberikan 14 gram protein berkualiti tinggi yang semulajadi rendah lemak, laktosa semulajadi dan tanpa kolesterol.
 • Shaklee ESP adalah tidak diubah-suai secara genetik (NON GMO), protein soya juga dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti (IPP). Ia bermaksud protein soya ini dipantau dan dikawal ketat dari penanaman sehingga pemprosesan.
 • Lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan.
 • Setiap 850gram ( satu tin ESP ) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
 

KEPENTINGAN ESP- SOY PROTEIN ISOLATE POWDER KEPADA ANDA

 1. Awet Muda – Asid amino penting dalam membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda. Asid Amino adalah protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia. Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. ESP Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.
 2. Baik untuk hormon – Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
 3. Baik untuk prostat – Genisteinyang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
 4. Kulit yang cantik– Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
 5. Pembekal tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun-baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
 6. Membaiki pigmentasi– Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
 7. Membaiki memori – Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
 

SIAPA YANG BOLEH MENGAMBIL ESP – SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

 • Ibu hamil,berpantang dan menyusu
 • Lelaki dewasa
 • Wanita dewasa
 • Remaja berumur 13 tahun ke atas
 • Warga emas
 

HARGA DAN KUANTITI ESP – SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

Harga : RM 159.00
Kuantiti : 850 gm
Sajian : 30 sajian

Klik link ini untuk TEMPAHAN ESP
Cara pemakanan ESP – Soy Protien Isolate Powder dengan berkesan akan diberikan selepas tempahan produk melalui website ini.
Hubungi Eva Matt’s 013.8187984 untuk konsultasi dan info lanjut berkenaan produk.

*Jaminan Shaklee sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi*

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

 

Mommy to Sora Estafania, Tito Bravo and Emico Bendervat. Part-time Parenting & Lifestyle Blogger. Shaklee Mentor - Founder of #VivaciousTeam, #TicerSlim and Lifelong learner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge